fredag 5 juli 2013

Inspirerad att äta mer grönt!


Vi har inte testat någon färdig matkasse tidigare. Vi har helt enkelt inte hittat någon som uppfyllt våra krav, dvs mestadels ekologiskt, säsongsanpassat och utan kött. Jag har sett några som passat till viss del, såsom Framtidens mat och Ecoviva, men de har varken levererat till vårt område eller kännts tillräckligt intressanta för att prova. Men när jag fick kännedom om Gröna kassen så kände jag att vi bara måste prova den. Eftersom de inte levererar till oss fixade jag en speciallösning där vi hämtade kassen hos släktingar i leveransområdet, lite besvärligt, men jag ville så gärna prova. Jag är så nöjd. Av fem rätter var fyra helt nya för oss och allt smakade jättegott. Råvarorna var fina och recepten var pedagogiska och enkla. Att 90% av varorna var ekologiska gjorde att det kändes riktigt bra och att all maten var helvegetarisk var en bonus som jag uppskattade.
Så efter en hel vecka med ny, smarrig veganmat känner jag mig väldigt pepp på att äta mer veganskt och prova nya recept. Kassen har sommaruppehåll, så jag får söka inspiration på annat håll. Jag har börjat surfa runt på lite veganbloggar och inspirerats av bland andra Vegoriket och Vegannasol. Det finns så mycket gott där ute som bara väntar på att upptäckas. Förhoppningsvis kan jag bjuda på en del av mina upptäckter här på bloggen också, men det blir nog fortsatt sporadiskt under sommarmånaderna. Kanske ett vegantema till hösten? Vem vet...

2 kommentarer:

  1. Alltid lika inspirerande att kika on hos dig ekoelin :-) Vore superspännande med vegantema tycker jag!
    Hälsningar Alexandra

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du blivit inspirerad att äta mer veganskt! Det ÄR faktiskt inte så himla krångligt som det vid första anblick kan verka. Varmt lycka till, och hör gärna av dig om du vill ha tips eller bolla idéer :)

    SvaraRadera