onsdag 19 juni 2013

Snabb utflyktsmat med matmuffins

Nu på sommaren kan det vara bra att kunna ge sig av på utflykt med kort varsel. Då är det perfekt att ha färdiga matmuffins i frysen att bara plocka fram och ta med som utflyktslunch. Matmuffins kan fyllas med praktiskt taget vad som helst. Jag gillar att göra dem lite grova, gillar man inte det kan man byta ut grahamsmjölet mot vetemjöl. Muffinsen blir snabbt torra, så frys gärna in dem ni inte äter upp.

Matmuffins för sommarutflykter 

2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl rapsolja
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
svartpeppar


Vispa ihop ägg, mjölk och rapsolja. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och peppar och rör i.
Förbered fyllningen (se nedan) och rör ner i smeten.
Fördela i 12 stora muffinsformar, grädda 20-25 minuter i 200 grader.

Förslag på fyllning (dessa är på bilden): 

150-200 g förvällda broccolibuketter, en salladslök och 1-2 dl riven ost. Skär broccoli och salladslök i bitar. Blanda grönsaker och ost i smeten.

1 paket fetaost och 1-2 dl inlagda rödbetor. Tärna fetaosten och hacka rödbetorna. Blanda i smeten. 

Har du testat andra varianter på fyllning? Lämna gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar