söndag 19 augusti 2012

Veckoplanering med tvådagarsrecept

Det är enkelt med förberedd mat så jag tänkte prova att laga extra av vissa saker och använda senare i veckan. Men eftersom jag tycker att det är trist med samma mat två dagar i rad kommer det få stå i kylen två dagar. Vegetarisk mat klarar utan problem två dagar i kylen (upp till en vecka brukar inte vara något problem), så det är möjligtvis att det tar extra plats i kylen som är lite jobbigt. Veckans meny ser ut så här:

måndag: Ratatouille med fetaoströra, bulgur
Det här är en rätt som passar så bra nu när vi har flera mogna squash. Vi äter bara ratatouille en eller två gånger om året, för vi lagar den med ekologisk paprika och det är alltid dyrt, även nu när den är i säsong. Men det är ju vansinnigt gott. 

tisdag: Ajvarfisk, kokt potatis
Vi kokar dubbelt så mycket potatis på tisdagen och sparar till torsdagen där tillagningen av pytten går snabbt nu när potatisen redan är kokt.

onsdag: Pasta med ingefärskryddad sojafärssås
Vi kokar dubbelt så mycket pasta som vi brukar och sen börjar jag med att göra en grundsås som jag sparar hälften av innan jag tillsätter sojafärs. Den sparade pastan och såsen kommer bli grunden i fredagens pastalåda.

torsdag: Snabb-pytt

fredag: Elins pastalåda

Recepten tänkte jag försöka publicera under veckan. Kanske med nån dags fördröjning, jag lovar inte uppdateringar varje dag.

1 kommentar:

  1. Bra att ta vara på all mat, det är så sjukt mycket onödigt som slängs. Jag själv försöker att aldrig laga mer än vad jag vet att jag kommer äta upp och ge bort viss mat exempelvis.

    SvaraRadera