torsdag 16 augusti 2012

Hej bloggen! Det var länge sedan.

Det var verkligen inte igår jag skrev ett inlägg här. En stressig tid med flytt, graviditetskrämpor och en massa annat kom i vägen. Så kan det vara ibland. Jag lovar inga regelbundna uppdateringar den närmaste framtiden heller, men vill försöka skriva lite när jag har tid och lust.

Nu drar hösten igång och orken finns inte riktigt för att ta tag i nåt avancerat projekt. Den närmaste framtiden kommer därför mest bestå i att hitta en vardag som fungerar. Jag förutspår att det kommer bli veckomenyer med ganska snabblagad mat som alla i familjen gillar, nu när vi bor långt ifrån närmaste affär måste all mat planeras i förväg. För veckor då jag inte ens känner för att planera nån mat tänker jag göra i ordning en rullande fyraveckorsmeny baserad på råvaror som är i säsong under vinterhalvåret. Just nu är ju affärerna fyllda med fina, svenskodlade grönsaker av alla slag, men då jag vill att min fyraveckorsmeny ska fungera även längre fram kommer utrymmet för dessa grönsaker finnas som tillbehör eller till helgerna. Men en fyraveckorsmeny kommer komma upp här på bloggen inom den närmaste framtiden i alla fall.

En utmaning med vår nya bostad är att det är 15 km till närmaste affär och 7-8 km till skola och förskola. Med bara nio bussturer om dagen är det en utmaning att försöka låta bilen stå så mycket som möjligt. Vi har pratat om att investera i en lådcykel för att ta oss till och från förskolan, men i tredje trimestern med foglossning och förvärkar känns det inte aktuellt just nu. Till att börja med ska vi försöka pussla med bussen så gott det går. Vi kommer helt klart använda bilen mer än vi gjort tidigare i alla fall.

Efter den sämsta odlingssäsongen under min odlingskarriär, med kyla och en miljard mördarsniglar har vi tyvärr inte mycket egna grönsaker heller. Jag hoppas tomaterna ska börja mogna snart, det finns en hel del gröna på planorna, men hittills har inte en enda rodnat. Annars är jag mest glad att jag köpte sättlök i våras, för den har klarat sig bra och vuxit fint. Några squash, en hel del bondbönor, nån näve vaxbönor och två pumpor är annars vad den här sommaren verkar haft att bjuda på. Sockerärtorna hann jag inte skörda i tid, så de får bli frön till nästa år. Jag har också odlat en del gråärtor och kokbönor som vi får se om det blir nåt att äta. Hoppas nästa år blir bättre! Då är vi i alla fall på plats från start och kan satsa redan på våren.

Idag har jag bakat ett smarrigt fruktbröd med surdeg. Receptet skapade jag efter hand och det kommer upp här på bloggen inom kort. Håll utkik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar