söndag 9 februari 2014

Currygryta till vardags

Edit: Bild tillagd i augusti 2015 när det fanns gott om tomater och gurka i växthuset.

När vardagen är hektisk måste man prioritera. Därför publicerar jag det här receptet utan bild. Förhoppningsvis kommer en bild i efterhand, men tills dess får ni laga själva och lita på att det blir gott ändå. Receptet är dessutom ett modifierat recept från bloggen Morotslandet. Där finns det en bild (även om den inte föreställer precis den här grytan). På Morotslandet har jag hittat en hel del smarriga vardagsrecept. Jag lagar dem inte rakt av, eftersom jag ofta tycker att det blir slattar av exempelvis havregrädde kvar om man följer recepten. Dessutom föredrar jag bönor när Ida använder olika typer av sojabitar. Det här är min version av Morotslandets currygryta.

Currygryta

300 gram kokta kikärter
100 gram frysta gröna ärter
1 gul lök
1 ½ msk mild curry
2 ½ dl havregrädde
2 ½ dl havremjölk
1 msk maizena + 1 msk vatten
salt och peppar

Hacka löken och fräs i lite olja tillsammans med curryn. Tillsätt kikärter och gröna ärter. Häll på grädden och mjölken, koka upp. Låt puttra en stund medan mathavren (eller vad du nu tänkt äta till) kokar. Blanda ut maizenan i vattnet och rör i. Koka upp och låt tjockna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar