tisdag 4 december 2012

Krämig rotsakssoppa

En del kombinationer blir mer lyckade än andra. Jag vet inte om det var kombinationen av rotsaker eller vispgrädden som gjorde den här soppan så god, men god blev den verkligen. Mild, krämig och vit. Hade inte barnen varit så rädda för gröna små blad hade jag strött över persilja också, det hade nog blivit både snyggt och gott.

Jordärtskocks- och palsternackssoppa

500 g jordärtskockor
400 g palsternackor
ca 7 dl vatten
1-2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl vispgrädde

Skala och ansa rotsakerna. Skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en gryta och häll över vattnet (det ska täcka, så om det inte räcker med 7 dl får man ta lite extra). Smula i buljongtärningarna. Koka upp och låt koka till rotsakerna är mjuka. Det bör ta ca 10-15 minuter beroende på hur stora bitarna är.
Häll i grädden och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar om det behövs. 

Till soppan åt vi ett matigt bröd som jag bakat med hampamjöl. Men det får jag återkomma till i ett inlägg längre fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar