fredag 21 augusti 2015

Supersmidig lasagne

Jag älskar verkligen lasagne, men att ställa sig och göra bechamelsås tar emot. Jag tycker ofta att det kokar över eller blir bränt. Därför blev jag superglad när jag insåg att havregrädde i stor förpackning funkar lika bra. På bilden ser vi Plantis variant, men Oatly iMat finns i en liters förpackning och fungerar också bra (även om Planti är något krämigare). Nu är lasagne en given fredagsmat, bara att slänga ihop när man kommer hem.

Lasagne med havregrädde

1 gul lök (alternativt 1 dl färdighackad lök)
1-2 vitlöksklyftor
2-3 morötter
2 burkar krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
300 g färdig sojafärs (exempelvis anammas frysta)
7,5 dl havregrädde
lasagneplattor
eventuellt lite riven ost

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna grovt. Fräst lök och morötter i lite olja. Häll på krossade tomater och smula i buljongtärningen. Tillsätt sojafärsen och låt puttra tills allt är varmt och lite till.
Varva havregrädde, lasagneplattor och sås i en ugnsfast form. Häll havregrädde över det sista lagret lasagneplattor och strö eventuellt över lite ost. Grädda i 200 grader ca 35 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar