Ekovardag är en inspirationsblogg för den som vill komma igång och leva lite miljövänligare genom att äta klimatsmart mat som följer säsongerna, odla egen mat och andra projekt för att öka miljömedvetenheten i hemmet. Recepten är oftast lakto-ovo-vegetariska, men ibland innehåller de fisk.
måndag 24 augusti 2015
Godaste stroganoffen
Det finns ju många recept på korvstroganoff och efter att ha prövat lite olika har jag kommit fram till att vi gillar denna bäst. Inte bara smakar den gott, den är dessutom löjligt enkel att göra. Dessutom blev jag löjligt glad när jag såg att Frebacos kvarngryn numera är ekologiska, så de ska jag äta till stoganoffen idag.
Vegokorv stroganoff
1 gul lök
400 g soja- eller quornkorv eller rökt tofu
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2,5 dl havregrädde
en nypa socker
salt och peppar
Hacka löken och fräs i lite olja. Skiva korven (eller skär i stavar om det är en stor korv). Stek korven med löken en liten stund. Rör ner resten av ingredienserna. Låt puttra några minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar