fredag 27 september 2013

Lunchpizza

När man inte behöver jäsa degen är pizza en riktig snabbmat. Dessutom är det en utmärkt restmat, man kan helt enkelt ta vad man har och lägga på.

Snabbpizza

5 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
2½ dl vatten eller mjölk
½ dl olja

Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och olja och blanda till en deg. Dela degen i två-fyra bitar och platta ut på två plåtar med mjölade händer.
Toppa pizzan med vad du har hemma. Tomatpuré är en utmärkt tomatsås och om man, som min son, gillar makrill i tomatsås på pizzan behövs givetvis ingen annan tomatsås. Har man inget tomatigt alls hemma går det lika bra med pesto, tapenade eller ajvar istället. På pizzan på bilden testade jag med avocado, men den skulle nog ha behövts kryddats först, för det blev lite tamt.
Vi använder ofta ostkanter för att riva och ha på pizzan, men har man ingen ostkant och ändå vill ha ost på kan man hyvla över ett par skivor lika gärna.

Grädda pizzorna på högsta värme i ca 10 minuter.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

  1. Åh! Precis vad jag behöver idag! Detta ska testas redan i em! :)

    SvaraRadera